10 maj 2010

I väntan på våren...

Hej alla glada!
Jag antar att ni också, precis som jag otåligt väntar på våren som lyser med sin frånvaro, **suck**

Lite sommarblommor är inhandlade, men tillsvidare får de "övervintra" inomhus i väntan på lite värme? Råkade springa på vit Salvia som jag tycker ser läcker ut så jag slog till. Den är tydligen ganska ovanlig? Spännande med något nytt i krukorna, tycker jag. Någon som vet mer om den?

Råkade också springa på dessa läckra gardinbeslag på loppis! De kommer antagligen att bli vita och sedan få bära upp gardinerna i sovrummet. Har spanat ett tag så det var kul att hitta dessa!

Och i går så var jag och min bästis på tur i krokarna runt Uppsala och besökte då bland annat Butik Biskopsgården. En jättefin butik som är mycket väl värd ett besök. Här hittar man alltid något fint... Maria bjöd på kaffe och mumsig bakelse i sitt vackra inspirerande hem. Och så träffade vi Marias gulliga mamma som gör jättefina tavlor!

Ha det gott!
Monica

9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag håller med dig, det är alldeles för kallt, men nu kommer ju värmen österifrån snart... Vit salvia tror jag aldrig jag sett, det är så roligt och köpa lite kryddväxter nu. En jag alltid köper om jag hittar är röd basilika. Kommer och bli jättefint med dom omtagen, vit färg gör dom säkert ännu finare.
Ha nu en bra fortsatt vecka
Kramar
AnnaMaria

Home No.1 sa...

Hej Monica=) Ja nu vill vi ha VÄRME!!! Höll på att frysa ihjäl i går när jag gjöt betong!

Snygga gamla hållare kommer att bli urläckert i sovrummet! ha så jätteskönt i veckan. Kram Annica.

Hannis sa...

Du vinkade väl till mig när du åkte förbi Uppsala*skrattar*
Visst är det en fin butik!
Jag blev helt till mig när jag var där!

Dom var fina du, gardinbeslagen.

I dag har vi fått varmare, hoppas att ni också har det.

Kram Hannis

marita blücher sa...

Hej Monica,
Tusen tack för din rara hälsning hos mig. Ja, visst är det ofta så att det enkla är det vackra. Vit salvia har jag aldrig sett förut, något för mig som "snöat" in alldeles på den färgen..... Idag har vi haft sol hos oss, men värmen låter fortfarande vänta på sig - hoppas att den snart kommer så att man kan njuta av sin fikastund utomhus igen.
Ha det så gott.
Kram/Marita

Inspiration i vitt sa...

Hej Monicka, jaa vart är våren?? Kan inte heller låta bli att köpa sommarblommor, vit salvia var såå fint, det vill jag med ha. kram på dig/Ingela.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Huvvaligen vad det är kallt. Vi brukar stänga av våra element 1 april, men de går fortfarande, dessutom eldar vi i kaminen.

Vad häftigt med vit Salvia, det visste jag inte ens att det fanns. Mysig utflykt verkar ni ha haft och fyndat har du också gjort.

Trevlig helg!
Kram,
Regina

Anonym sa...

Ja här är en till. Men man får passa på att pyssla på med sånt man inte hinner med när solen kikar fram.

Antikladan sa...

Hej Monika härligt upplägg på bloggen. På något sätt kom Din blogg upp på Google när jag sökte om någon mer länkade till oss på kul, men jag finner inte detta på Din blogg??

Har Du varit hos oss månne el lånat ett foto eller så? (Eller vad hände?)
Om inte - är Du varmt välkommen om Du är i Västra Götaland nån helg. Annars varmt välkommen åter! ;-)
Dominique
Johan Engbergs Antik - Antikladan
i Lilla Edet

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Här lyser solen och allt börjar bli grönt, så härligt!
Carin i norr