04 augusti 2010

Oj, så många spikar...

det finns i en gammal stoppad stol? Har inte räknat men glatt konstaterat att många är det! Under sommaren så har jag mellan baden ihärdigt dragit ut spik efter spik och slipat och målat på den här stolen. Och så här blev resultatet - av mitt första trevande försök i att utöva tapetseraryrket! Inte perfekt men helt okej, tycker jag.

Jag krånglade till det lite för mig genom att använda ett kuddfodral med sömmar som ställde till det lite när jag skulle få till kanterna, men som sagt perfektionism är inget som symbolisera vårt hem så stolen passar bra hemma hos oss.

Detta lilla stolprojekt har helt klart givit mersmak och jag har blivit ännu mer sugen på att anmäla mig till den där tapetserarkursen som jag har sneglat på i många år...!

Den läckra kudden köpte jag i butiken Himlen runt hörnet när vi passerade Ö-vik på väg upp till Norrland.
Och stolen! Ja den har stått i garaget hemma hos min syster i många år, lite trasig och övergiven. Men nu fick den bli min. Tusen tack kära syster!!
Ha det gott alla ni som tar er tid att titta in!
Monica

10 kommentarer:

Hannis sa...

Jädrans!
Vilket jobb du gjort.
Rent ut sagt skitsnyggt!

Sen är det bara skönt att det inte handlar om perfektion=))
Finns alldeles för många andra plan i livet som handlar om det.

Kram Hannis

Susanne sa...

Hej där!

När du känner att du har lite tid över och lusten faller på så är du hjärtligt välkommen till oss och klä om och måla lite stolar!

Ha det gott!
Susanne på Norrgården

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nu har jag förstått att AM är din syster, har ju kikat in hos henne ibland. Vilken stol! Och så jättefint du målat och klätt om den. Undrar om din syster känner igen stolen nu, blev superbra. Och vilken jättefin kudde också.
Stor kram
AnnaMaria

Plupps krypin sa...

Nu blev jag verkligen inspirerad! Jag har ju 3 stycken sådana stolar står som jag länge funderat på att måla vita. Så snyggt!
Må så gott Yvonne

Anne-Marie sa...

Men oj va stolen blev fin!!Nu måste jag ta tag i mina stolar!men att slipa bort färgen blir de då inte nu i alla fall men nytt tyg ska dom få.
Nä nu ska jag se vad Enst fixat i kväll!!

Kram Anne-Marie

Agneta sa...

vackrare än så här kan det inte bli, jag dör av lycka!

agneta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Wow vilket jobb du har gjort, stolen är jättefin. Tycker absolut att du ska anmäla dig till kursen, du ser ut att ha fallenhet för tapetseraryrket. Stolen är snyggt målad också.

Ha en fin vecka!
Kram,
Regina

jakt,skor,barn,inredning sa...

Supersnyggt !

Ewa`s Galleri sa...

Vilken fin stol du fått till,
Första gången hos dig,jättefin blogg,återkommer

Johanna sa...

Så himla vackert! :-) Du är superduktig!!! Hoppas att jag kan bli lika god vän med symaskinen någon dag (kan knappt sy raksöm uhu) :-(.

Jättefin blogg! Ska börja kika in här oftare!!

Kram!