09 december 2010

Julgran, eller...?

Hej,
Julen närmar sig med stormsteg... och idag så lovade någon meteorolog att det ska bli en vit jul i hela Sverige!
Härligt tycker jag, snön hör ju liksom till julen. Men hur är det med julgranen egentligen? Hur viktig är den?  Plast eller äkta? Stor eller liten? Stå ute eller inne? Traditionellt pyntad eller...? Har du gran? Skriv gärna några rader och berätta om dina tankar om julgranen allmänt eller om din julgran, hur du pyntar, vad den betyder för dig?


På lördag så skall vi hämta vår julgran.

Dela med dig av dina grantankar!
Kram Monica

8 kommentarer:

Marie - Sofias syster! sa...

Jag vill ha en äkta gran! Har hittills alltid letat efter en tät och fin, gärna bred. Men men, har nu börjat fundera på en smalare, coolare gran i år! Är ju faktiskt mer praktiskt också, om granen inte tar för stor plats! Fast VAD ska jag göra med mina mängder med pynt om granen inte har så många grenar... ???? Tål att tänkas på....
Kram/Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En äkta gran ska vi ha, och helst tjuvad på grannens marker. Det är lite av en tradition här i bygden att vi tjuvar gran, jättespännande och gå på granjakt i skymningen. Iår blir julen mer naturlig här, mycket brunt tex.
Mysig helg och kramar
AnnaMaria

Vintage House sa...

Hej,
Här är det äkta vara som gäller och gärna ut och plocka den.
Den är plockad och står och väntar i garaget på att komma in:)
Ha en underbar helg vännen.
kram
sandra

Hannis sa...

Hos mig blir det ingen gran=))
Mest av bekvämlighetsskäl faktiskt.
Men skulle jag ha haft en skulle den varit fylld av glitter och änglar!
Och varit riktigt.

Äntligen helg!
Tror jag har slagit rekord i övertid den här veckan så nu ska jag vila.

Myshelg önskar jag dig/
Kram Hannis

VintageReGreening sa...

Hej!
Jag vill ha en äkta gran, en rödgran, vi har hittat ett ställe där vi kan välja ut på rot och ägaren av granarna sågar. Jag gillar kort tjocka granar. har haft olika teman under åren men i år blir det sparsamt med vitt och zink.
Längtar efter stunden....vi hugger alltid till Lucia och sedan åker den ut tidigt i januari då jag gör om hemma.....
Kram Susan

Mitt hvite hus sa...

Her må det ekte skaer til... helst gå ut i skogen å hogge den selv...selv om vi ikke har gjort det hvert år... er ikke helt sikker på hva vi gjør i år.. kjøper eller hogger selv..

men gleder meg til den kommer i hus..

Klemmer =))

Modern Country sa...

Hei Monica,

Vil takke deg for dine vennlige ord i min blogg! Det var så hyggelig at du tok deg tid til ett besøk. Håper du nyter denne fine tiden. Jeg selv synes vinteren er så vakker, og spesiellt kanskje denne tiden med snø og fint vær. Da er det så herlig å kikke ut. Ja juletre, vi pleier å kjøpe det som passer. Med det mener jeg, vi har flyttet ofte, så i noen hus har vi bare hatt et lite i en bøtte, i et annet hus hadde vi ingenting, og i det siste har vi hatt ett større. Men det er ikke noe jeg synes vi må ha. Men det er hyggelig å ta vare på litt av tradisjonen. Og jeg pynter det forskjellig fra ett år til ett annet. For min del MÅ det være ekte, eller vil jeg ikke noe. Det må lukte natur og Jul!

Ha det så koselig i kveld !
Aina

Anonym sa...

Äkta och inomhus!! Storlek inte så viktig så länge den endast är pyntad med halmpynt, röda kulor och svenska flaggor! Tack för fin blogg! /Carin i Arvika