19 januari 2011

tisdagstema - MATTOR

Hej!
Igår var det tisdag och temat i fabriken var mattor! Här kommer min försenade mattrapport!

Hemma hos oss så är det sparsamt med mattor. Jag tycker att vi har så snygga golv. Så jag vill inte gömma dem under en massa mattor. Urvalet som finns är dock väldigt blandat. Husets finaste matta är en handknuten gammal bomullsmatta från Turkiet som jag tycker är störtläcker och som gör sig väldigt bra både till vårt trägolv och de vita möblerna. Jag är också lycklig ägare till ytterligare ett antal olika handknutna turkiska ullmattor - alla är jättefina men passar inte in, just nu. Men kanske någon gång i framtiden? De är alla inhandlade med omsorg av mig själv för många många år sedan då jag jobbade i landet.


I köket så hittar man en "Viggo Star". En lång smal plastmatta i färgen guld och vitt. Den fick mig på fall och kändes direkt helt rätt. Men fram till den dagen jag upptäckte Pappelinas fina mattor så fick jag rysningar av plastmattor. Och slutligen så hittar man en stor grå matta framför soffan.Och inte har jag några roliga mattbilder, men jag bjuder på en snitthyacint istället!!
Snart är det helg igen! Ha det gott.
Kram Monica

9 kommentarer:

Marie - Sofias syster! sa...

Det var en mattrapport det! ;-) Håller med om att helst inte vilja dölja golvet med mattor, har det endast där de fyller en funktion!
Ha en fin kväll!/Marie

Tulipa sa...

Tack för din fina hälsning!

Har inte heller så mycket mattor, men en pappelina ja tack!

Kram Mariette

Vintage House sa...

Hej
Älskar golv...
fina bilder du visar idag
önskar dig en skön kväll
kram
sandra

lottens vita och gröna sa...

hej monica!
det låter som en dröm med dina mattor, du måååååååååååååååååååååste visa ohhh turkiska handknutna!
vackra foton, varmkram lotten

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag blev jättenyfiken på husets finast matta, jättesynd att du inte fotat den. Har du jobbat i Turkiet, där bor min bästa väninna nu.
Kramar
AnnaMaria

Gugis Pärlor sa...

Hej! Jag är för tillfället så gott som mattfri eller mattlös(vad det nu heter?) Endast i glasverandan där golvet är superkallt finns en lurvig vit ullmatta. Jag gillar inte att ha mattor mest beror det på vår hund som gillar mattor mer än allt, slickar på dem och de blir håriga snabbt. Till någon större helg (som jul) eller festlighet brukar en eller två mattor ta plats i vardagsrummet och matrummet ;O)

Kram Gugi

Monika sa...

Hej
Tycker också att vackra golv inte behöver mattor!
Fint att du har ett litet mattlager!
Hälsningar
Monika

Sussi sa...

Moahhh.....vilka fina bilder hos dig idag! Den där hyacinten, så gulligull tillsammans med brunt och ruffruff....LÄCKERT! Och så var det det där med mattor! Jag erkänner direkt, jag är INGEN mattfantast! Det vackraste som finns är gamla skurgolv med breda plank....FÖRBJUDET att lägga en matta på! Tycker jag,alltså..

Kramen
Sussi

Viola sa...

Här finns det några mattor, men det är gamla äkta mattor som jag köpt på olika auktioner, dom är jag så svag för, men i många rum är det oxå mattlöst, önskar en härlig helg, kramen