24 oktober 2011

Nybäddat efter att Fru Fortuna hälsat på

Hej,
förra måndagen började som en ganska grå och tråkig dag, men så kikade jag in på min mejl och Ooops så blev dagen så mycket ljusare! Jag blev helt enkelt tokglad för i min inbox så hittade jag ett mejl från Terese med den fina bloggen Hedvig och jag som berättade att jag var den lycklige vinnaren av ett presentkort på 500 kronor i butiken Hemlängtan.

Här kan du kika in
Vilken lycka!! Ett presentkort i en så härlig butik med så mycket fint! Mitt val föll på två vackra örngott från Shyness, som är ett av mina favoritmärken när jag skall bädda - svenskt, av finaste kvalitén och otroligt vackert.


Och så måste jag bara visa husets senaste fynd! Denna skönhet hittades av rätt person och får nu leva vidare hemma hos oss istället för att sluta sina dagar på soptippen.

Jag har tänkt att den skall få flytta in i sovrummet! Jag blandar ju gärna det skira och det ruffa. Men eftersom denna skönhet är lite rostig så känns det som om jag skulle behöva göra något åt ytan så att inte rosten hamnar på något "skirt". Funderar på om det går att lägga på en matt lack? Men så vill jag ju absolut inte förstöra den vackra patinan, så nu undrar jag om det finns någon som har något bra tips på hur man kan göra? Någon som vet - snälla tipsa mig!

Ha det gott
Kram Monica

9 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej ¨
Men så roligt! vackra bilder och fina örngott.
Tyvärr har jag inga tips när det gäller rosten...
ha en go tisdag....
kram
sandra

Vita verandan sa...

Hej!
Du är fantastisk på att fota. Du måste gå vidare med dina talanger. Säg upp dig på jobbet och börja som fotograf i stället!!
Härlig överaskning, ibland behöver man muntras upp och du gjorde ett mycket bra val, de är supersnygga.

Ha en fin tisdag!
Kram Anna

Hannis sa...

Vilken fining! Jag har lagt på matt lack på rostiga saker utan att dom förlorat patina men det måste vara riktigt matt lack.
Jag kan haft tur förstås.

Och vilken tur du hade som gick och vann!
Grattis!

Törs inte ens fundera på vad mina nya arbetskamrater tänker om mig och mina ryck.
Men det är nästan bara män så dom fattar ändå inte grejen, hehe.
Är kvar inom nästan samma bransch men en lugnare variant. Men fortfarande bilar dock=))

Kram till dig/Hannis

Sofia sa...

Hejsan, vilken fin pall(?), jag gillar också att blanda det lite ruffa med skirt och spets. Gillar kontrasten. Jag hade nog lackat och sedan torkat lite lätt med en trasa, så det inte blir för mycket lack... Kram Sofia

Ninja sa...

Tittade förbi och letade efter betong...

ilgården-Susanne sa...

Hej! Vad snyggt! Tror att Ernst lackade på rost i något program jag har inte gjot det själv men det funkar nog. Måla den inte!!!
Kram Susanne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag köpte en gammal biografstol från Louise interiör, den var behandlad så man inte skulle få rost på rumpan. Men jag vet ju inte hur, men det måste finnas någon sammetsmatt lack som skyddar och inte syns. Superfin liten bänk, och grattis till vinsten. Det var ett bra val, jättevackra örngott.
Kramar
AnnaMaria

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon !

Jätte fint ! Jag håller med Anna ;)
Ha en fin söndag!
Kram Sirpa

Hulda sa...

Så spennende og flott blogg du har! Herlige foto! Likte veldig godt denne puten. :) -Husfruas Memoarer-