07 oktober 2011

Till min samling

Hej,
Så är det fredag igen och här sitter jag och ser fram emot veckans fredagsmys med Tacos! Förra fredagen så hade jag en riktigt härlig tjejdag med bästa kompisen. Vi startade dagen på Antik och Kuriosamässan i Kista. Sedan susade vi vidare till Ulriksdals suveräna vegetariska buffé som avnjöts i strålande solsken. Strosade runt och plockade lite blommor .... sedan parkerades bilen och vi avslutade med en smaskig italiensk middag...

Mässan bjöd på en salig blandning av prylar. En monter som jag alltid besöker är Grönbacken interiör som har massor av underbara saker, i min stil. Lantliv och Trädgård är en liten fin butik som ligger i Bromma. De har alltid sköna ting och ljuvliga blommor. Årets första lilla Hyacint fick följa med hem. Kunde bara inte motstå. Biljetterna till kompisen och mig vann jag i en utlottning hos Mig och Alice och hos Lundagård.

bilder från mässan fotade av mig

Blev det några fynd?
Självklart så hittade jag lite mer än en Hyacint. Den underbara sockerströaren fick följa med mig hem. Så nu börjar samlingen av sockerströare också växa... hi hi! Sedan tidigare så samlar jag på saltkar. Och saltkaret på bilden bredvid sockerströaren är ett fynd från Athen. Det som är lite speciellt med det är att det är ett fransk saltkar som en gång i tiden bodde på ett av stadens lyxhotell som inte längre finns kvar. Kul, tycker jag. Övriga fynd får jag visa vid ett annat tillfälle.


Önskar alla en underbar helg!!
Monica

5 kommentarer:

Hannis sa...

Åh, vad såna där dagar med en god vän är mysiga!
Hade en sån i Måndags, var på fotografiska och sen bara strosade vi runt och njöt.
Underbart!

Vilken fin sockerströare!
Locket var ljuvligt =))

Hoppas att du får en kanonhelg med sol och mys/
Kram Hannis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina ströare du har, den nya hade så annorlunda fint hålmönster. Och tänk att du fick tag i hyacint, det skulle jag ha köpt direkt också. En toppenfredag hade du.
Trevlig helg och kram
AnnaMaria

Johanna Stålros sa...

Vilken söt lite samling;) Jag var oxå på mässan- fanns väldigt mycket att titta på. Trevlig helg från mig Kram Johanna

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket fint lock på sockerströaren! Det är en fin samling du har. Å har Hyacinterna kommit redan...jag skulle också köpt med mig en hem. Även om man inte är riktigt inställd på jul ännu så är dofter och smaker svåra att motstå.

Önskar dig en underbar helg!
Kram,
Regina

Lundagård sa...

Grönbacken interiör hade verkligen en ljuvlig monter! Skulle ha haft lust att packa ner glasverandan i resveäskan :-)
Vilken fin sockerströare du hittade!