20 januari 2013

söndagsbilden vecka 3, ett recept

Hej,
Så är jag åter i vardagen och så sakteliga så börjar också kroppen anpassa sig till svensk tid! Och jag stämplar in i Fabriken, igen med veckans söndagsbild. Jättekul!!

Och denna söndag så är min söndagsbild ett recept på något väldigt gott som kallas DUKKA! Det är vanligt både i Australien och på Nya Zeeland.Men första gången jag åt det var faktiskt hemma i mitt eget kök. Hittade receptet hos Zeta - provade - och det var jättegott! Och nu så åt vi originalet på Nya Zeeland. Det är en kryddblandning som man oftast äter före maten. Man doppar ett gott bröd i lite olivolja och dukka eller/och i en god balsamvinäger....... prova!! Det är jättegott. Passar också bra att strössla på/äta till exempelvis en bit grillad kyckling eller en laxbit med en god sallad, tycker jag.


 
Ha det gott!
Monica

PS. Vet ni att Nya Zeeland fullkomligt dignar av Afrikas Blå Lilja!! Det är bara sååååå vackert!

4 kommentarer:

Sirpa sa...

Hej! Låter gott! Hoppas du har haft en skön helg!
Kram Sirpa

Hannis sa...

Låter gott!
Kan tänka mig att det tagit sin tid att komma tillbaka i vanliga tider igen.
Och i det vanliga vardagslivet=))
Skönt att ha med sig en sån resa i minnet.

Om du ska köpa tillbehör och pärlor för smyckespyssel så tipsar jag om pagoni.se.
Mycket billigare än Panduro och större urval!!
Det är mysigt att sitta och pyssla med sina egna halsband. Känns extra bra när man hänger en egen tillverkning runt halsen=))

Kram Hannis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är inte mycket jag vet om Nya Zeeland, inte
om liljorna och inte dukka. Roligt och lära sig
nya kryddblandningar, det här låter jättegott.
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Dukka låter jättegott, det hamnar på att-prova-listan!
/Sara