07 mars 2013

Tema vecka 10, plocka in våren / naturen

 TEMA 

Hej,
I vårt liv finns alltid naturen närvarande i form av snäckor, stenar, pinnar, sjunk-virke, rostiga spikar, brädor, kottar, kvistar, blommor... ja listan kan göras lång! Oavsett om vi är ute med båten, bilen eller på promenad så kommer vi alltid hem fullastade med fynd från naturen!! Och vi är likadan alla i familjen, hi hi... Vad gör vi med allt? - Ja, det varierar. Det tillverkas skärbrädor, täljs krokar och används till dekorationer eller pyssel av olika slag! Eller så bara sparas det som bra-ha-grejer för framtida uppfinningar.


Mina sjunk-virkes-hus tillverkade jag en sommar av ett fynd nere på Västkusten. Ett fint stycke sjunk-virke och en såg var allt som behövdes. Å sen strök jag på lite bets på sågytan.En man med motorsåg är bra att ha. Han har fått såga till skivor av träd som fällts. Det har blivit serveringsfat i olika modeller. Det är dock lite trixit att få dem att inte spricka eller bågna. Men det går...

Och det knasigaste sparar jag till sist. Var en sväng till Zetas och kom hem med ett fynd från naturen. Som dock denna gång inhandlades på denna fantastiska handelsträdgård. Såg framför mig hur läckert det skulle bli!

Mannen i familjen stirrade på mig och frågade om jag skaffat en totempåle? vandringsstav? Och ja, jag kände mig nog lite som Gustav Vasa med en gigantisk pinne. Men hån biter inte på en kvinna med en snilleblixt och som sagt såg ju hur läckert det skulle bli!! INTE, visade det sig ganska snabbt.

Fram med kniven för att kapa ned höjden (passade ju inte där jag tänkt), skar mig i fingret (ovass kniv)... sedan gömdes "totempålen" i ett hörn. Men sakta men säkert så har den fula ankungen blivit en svan eller, hmmm nåt annorlunda!

Så nu har den i alla fall fått en synlig plats.

Ta da!!


Ha det gott!
Monica

7 kommentarer:

Vita-hjärtan sa...

Fina bilder och härlig inspiration!
Må så gott!

Hannis sa...

Underbart! Det är just det där med använda det man hittar.
Det blir personligt!

Nya temat i mitt liv som har blivit av boken.
Det ska synas att någon lever i det här hemmet=))

Jobbigt att du blivit sjuk igen!
Hoppas att det släpper snart så du får njuta lite av våren som känns i luften.

Kram Hannis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev en svan av din pinne, det var
ett bra köp. Gillar dina små hus av sjunk virke,
du har bra idéer.
Krya på dig och kramar
AnnaMaria

Fröken Pyssel sa...

Jättesnyggt!!!

Millas hem sa...

Häftigt!! Ditt lilla hus var ju för läckert!

Kram

Anonym sa...

Det finns mycket läckert och vackert i naturen, så blir det lite hemtrevligt med sådant oxå... Ha det, vi synes snart :)
/IG

Ett Vitare Hem sa...

Ha en riktigt härlig söndag!
Kram/Lena