10 januari 2014

2014 | Blommor | skidor

Hej,
Igår kväll så började de efterlängtade snöflingorna falla! Stora, vackra och vita... dessvärre så blev de direkt slukade av den mörka, varma marken! För den utlovade kylan hade inte dykt upp! Jag fortsätter dock att hålla tummarna för både snö och lite lagom kyla! Normalt så brukar jag nog mest längta efter våren när julen är passerad, men i år så har jag längtat och längtat efter snö!

Varför då kanske ni undrar? Jo i mars förra året så satt jag och tittade på Vasaloppet och bestämde mig för att jag ville göra ett Vasalopp!! Jag som aldrig har haft någon längtan efter att delta i några lopp av något slag. Har alltid tackat bestämt nej då kollegor genom åren har kämpat sig genom Vårrus, Blodomlopp och Tjejmilen!

Men jag fick någon slags konstigt behov av att åka längdskidor, vilket jag inte har gjort sedan jag var si så där 15-16 år. Och det var ett tag sedan. Nåväl sagt och gjort. Skidor provades ut och inhandlades våren 2013 och en anmälan till Tjejvasan gjordes. Fick bli 3 mil istället för 9 mil! Kändes trots allt lite mer lagom då jag absolut inte är någon vältränad atlet! Att åka skidor är väl som att cykla tänkte jag, hmm

Och så kom då äntligen vintern, men inte snön! Så här står jag nu 10 januari - ca 30 dagar kvar till loppet och jag har åkt totalt 2 mil fördelat på två tillfällen! Och då när jag äntligen i julas besökte Grönklitt och fick provåka mina skidor så konstaterade jag att det nog INTE är så där som att cykla : )

Så det mina vänner är anledningen till min längtan efter snö! I söndags så stukade jag dessutom min fot. Men skam den som ger sig! Jag satsar och tror absolut på en start och en målgång!


Bild från IKEA, Livet Hemma. Vas Ensidig 29 kr

Denna underbara bild höjde mitt humör idag med massor av grader! Så på vägen hemåt till fredagsmyset så får det bli en bukett tulpaner. Hemma i våran enkla boning står vasen Ensidig tom och väntar på att fyllas med en dos vårkänsla!

Förutom Tjejvasan så har jag massor som jag ser jag fram emot under 2014! Att få resa till Paris med min bästis! Hittade ingen bra resa till Budapest, så det fick bli Paris, igen! Staden jag aldrig får nog av. Antikmässan i februari, Nordiska Trädgårdar i mars. Att lägga golvet i mitt orangeri och måla det sista. Att få så de första fröna och driva upp sticklingar. Att plantera ut dem på friland. Men mest av allt att få flytta tillbaka hem och skapa ett nytt härligt hem!

Jag tror att 2014 kommer bli ett bra år!!! 

- Vilka planer, utmaningar har du? Vad ser du fram emot?

Trevlig helg!
Monica

12 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra inställning, du kommer klara det bara du
får åka liite mer före. Bodde du här hade det varit enkelt,
vi har en skidtunnel i närheten.
Jag hejar på dig
Stor kram
AnnaMaria

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Tack snälla rara du för ditt "heja"! Hade såååå gärna velat vara nära er skidtunnel!
Kram Monica

Inga-Britt Gustavsson sa...

Tror att 2014 blir ett bra år! Ska bli kul att hälsa på er när er lägenhet blir klar så småningom :) Lycka till med skidrandet!
/Pöss

Hannis sa...

God morgon skiddrottningen!
Nu borde ni ha fått lite av snön som kommer här=))
Blev så ljust igen så jag är alldeles lycklig!

Så mycket bra du har framför dig, det kommer att bli ett väldigt bra år!
Kramen Hannis

Anonym sa...

Ska bli så kul att komma ner på trädgårds mässan! Vi måste ju åka ut till landet en sväng me!
Kram !

Helén i Vilrummet sa...

Heja heja!!! Klart du klarar det. Se bara till att ha grundkonditionen så fixar det sig ska du se.
Här i Linköping kom 1 dm snö igår och idag hade vi -17 på morgonen, så än ligger snön. Du får komma hit och träna :-)
Kram helén

Viola sa...

Häftigt, hoppas du hinner komma i topptrim, här har vi fått rejäl vinter och den verkar stanna ett tag, imorgon formex, ett säkert vårtecken, roligt att höra ifrån dig, kram

Hannis sa...

Hej där!
Glad blev jag när jag läste dina kommentarer hos mig.
Visst är det så, Våga träffa bloggvänner!
Det blev jättebra!

Nu håller jag på och mäter för att fixa ett nytt köksbord.
Tänkte att jag köper något plankliknande och kör med den där ättiksbetsen jag håller på med=))

Kramen Hannis

Hannis sa...

Och du!
Ha ett jättebra träningsläger=))
Heja er!
Kram igen

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad spännande! Jag kommer att heja på dig och hålla tummarna! Starkt gjort! Jag är glad över att vi till sist fick lite snö, det blev ljust och fint. Härligt med en tulpanbukett, det blir man glad utav.
Kram,
Regina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är tur vi är olika som min mamma alltid säger, du gillar snö jag ogillar. Kan bero på att all snöröjning här hemma ligger på mig.
Heja på med skidåkandet, en på mitt jobb tränar hårt inför vasan också.
Kramar/AM

HWIT BLOGG sa...

Så skönt med lite planer...jag har fortfarande inte fått ordning på mitt 2014! Tankar och idéer snurrar och man måste få ordning på allt också...men det kommer!
Önskar dig en skön helg, sköt om dig!
Kram Titti