23 februari 2014

antikmässan | tjejvasan | färgval | möbelval
Hej,
Endast en vecka kvar av februari, en vecka som innebär sportlov för oss i Stockholm. För mig och min familj blir det en liten minisemester med lite slalomåkning. Förhoppningsvis blir detta årets sista kontakt med snö! Visst gillar jag snö, men bara i måttliga mängder. Nu längtar jag mest av allt efter våren och sedan sommaren.

Februari har varit en bra månad! Lite mer är återställt i vår lägenhet. Det går som sagt inte snabbt men sakta men säkert så börjar jag tro på att dagen för återflytt skall komma. Vi själva bekostar och gör en renovering av köket samtidigt, vilket blir superbra!  Vi har också beställt soffa, några nya stolar och sängar. Val av färg och tapeter är gjorda. För min del inte så svårt då jag vill ha det som tidigare. Men svängde i sista sekund och bestämde mig för att istället för vitt i sovrummet välja en av Kalklitiris vackra färger! Lite pirrigt dock då jag bara sett färgen på färgprov på webben.

En av årets höjdpunkter gick av stapeln i februari, Antikmässan! Lika trevligt som vanligt. Kom hem med några spännande fynd som skall få pryda vårt nya hem.

Igår så åkte jag Tjejvasan, en helt ny upplevelse för mig. Men en mycket positiv sådan. Vintern har ju inte bjudit på så många tillfällen för träning. Och då jag inte har åkt längdskidor sedan jag var i 15-årsåldern (är inte direkt 20 nu) så kändes det inte helt givet att ge mig ut på skidor i 3 mil! Men jag avverkade sträckan med ett leende på läpparna och kom i mål med ett ännu större leende!! Om du någon gång har funderat på att anmäla dig så gör det!! Jag kommer att hänga på låset den 16 mars och anmäla mig igen!!

I mars ser jag bland annat fram emot Nordiska Trädgårdar på Älvsjömässan. För nu börjar en härlig tid men planering och förberedelser för odlingsåret 2014. Och nu med orangeriet i stor sett klart, så är det galet spännande!!

Berätta vad du har för odlingsplaner! Några nya blommor, fröer eller växter du tänkt prova eller har du något som du alltid gör, odlar som står på din lista i år igen!! Dela med dig.... tar gärna emot tips.

Vi ses och hörs!!
Monica

5 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad roligt att höra att ni börjar komma i ordning i ert hem, att få det som ni vill ha det, men att också byta lite färger. Jag är jätteimponerad av att du klarat tjejvasan!!! Bra gjort!!! Jag har inte stått på skidor på många år ändå har det ju varit bra vintrar och jag bor mitt i naturen. Ha det gott och en bra start på veckan!
Kram,
Regina

HWIT BLOGG sa...

Oj så häftigt, tjejvasan! Här på Öland blåser det vårvindar och första blåsippan är hittad, makalöst, det är ju bara februari!
Jättefina bilder du bjuder på och jag jo, det där med chili, i år ska jag testa Runåbergs chili Hot Lemon! Den ska visst vara väldigt god...
Ha nu en skön kväll!
Kram Titti

Hannis sa...

Du är ju så bra att jag smäller av!!Jag satt och kollade på starten, eller stirrade rättare sagt. Tänkte att jag måste se om du syns där någonstans. Så kul att allt gick bra!

Så blir jag glad när jag läser om lägenheten.
Och hoppas att det ska gå fort.
Så ni får komma hem.

Och ja, jag går gärna på på mässan. Ska kolla datumen bara.
Har börjat på en inspirationsmapp men vet fortfarande inte om jag får min lott i år. Men om jag inte får den så ska balkongen få bli en oas!

Kramen till dig/Hannis

Viola sa...

Vad härligt att det datumet närmar sig, så roligt om du kunde titta hit, kram

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon fina du !

Hoppas att allt är väl med dig !
Och din familj.
Visst går det undan nu.
Tänk att det är sista veckan i februari men lite skönt också.
Våren är på G på riktigt.
Vilka fina bilder.
Härligt med sportlovsveckan!
Vi hade den redan vecka 7. Då var vi i norrland hos nära och kära !

Ha en fin fortsättning på veckan!

Kram