06 juni 2014

Paris


Hej,
Här kommer en hälsning från Paris som jag besökte några dagar i maj!  Och Paris var precis lika härligt som det alltid är!! Det enda problemet är att hinna med allt som man vill se och uppleva och samtidigt bara vara och sitta ned och njuta av stadens sköna atmosfär. Paris är dock en bekant stad för mig, då jag har bott och jobbat där a long time ago... så jag behöver tack och lov inte fara runt och se alla stans sevärdheter. Men något måste man återuppleva så denna gång tog vi en superlååååång promenad på Söndagen då vi bland annat strosade från Eiffeltornet, längs floden Seine, genom Tuilerieträdgården ... och Paris bjöd denna dag på ett strålande väder. Övriga dagar var det lite si så där med just det.

Hade hoppats på att få besöka Picassomuseet, vilket är en favorit men tyvärr så är det fortfarande stängt. Har renoverats i massor av år. Men vi gick förbi och kikade in på den vackra byggnaden då hantverkare höll på att fixa med grinden som stod öppen.

På listan står alltid ett besök på de franska apoteken som är rena guldgruvan! Massor av härliga krämer för väldigt bra priser. Många krämer är halva priset mot i Sverige.

En tur till Merci är också trevligt. Denna gång blev det lite småköp och två härliga linneörngott och allt packas i deras egna fina påsar som är perfekta till förvaring, sååå snygga!!

Puces de Vanves besöktes också på Söndagen. Det är en av Paris stora loppmarknader. Fanns en hel del fint jag hade velat ta med mig hem, trist bara att allt börja bli så dyrt på dessa marknader. Och så är det ju så svårt att frakta med sig den där underbara men ack sååå tunga vattenhon. Svider i hjärtat då man måste lämna kvar den på trottoaren, för just den hade jag fått för en femhundring!! Snyft!!


..... bilder från mitt Instagram, Photobymonica...

Nu dags att fira Sveriges Nationaldag! Vi börjar med att bära 800 kg grus!! Äntligen dags att börja fixa golvet i orangeriet!! Och sen firar vi med lite god mat och dryck!!

Heja Sverige!!
Kram Monica


5 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Med Paris i minnet kommer du bära grus av bara farten, verkar vara en härlig stad. Och roligt att ni kommit så långt med orangeriet.
Ha en bra nationaldag
Stor kram/AM

Hannis sa...

Jag älskar Paris...
Farten, det vackra, gamla som finns överallt. Det är en speciell stad.

Jag är så nyfiken på hur det blir i orangeriet!!!

kramen Hannis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ha en skön söndag och sommarvecka
Kramar/AM

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tror inte jag är riktigt vaken, söndag!! Lördag skulle det vara
Kram/AM

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Glad midsommar Monica
Kramar/AM