02 november 2009

Höstmys, när skogen flyttar in!

Hej,
Helgen på landet var så där underbart höst-härlig! Vi var ute mest hela tiden, rökte fisk, drack årets första glögg. Jobbade och slet med trädfällning, eldade ris, badade bastu och hade det urmysigt på alla sätt och vis.

Och nu har jag bärgat en grantopp som skall bli vår julgran. En härligt annorlunda gran tycker jag, min sambo tycker den är anskrämlig! Att använda en grantopp är en klassiker i repris hos oss, toppen brukar stå sig så otroligt bra!

Och som så många andra så älskar jag att plocka med mig halva skogen hem! Så nu har jag hinkar med tallkottar och grankottar på torkning plus en och annan skalbagge som följt med in. Grön och vit mossa i påsar på balkongen. Massor av granris att binda kransar med...mm mm.
När vi strosade i Gamla Stan förra veckan så såg min dotter denna tavla som hon blev så förtjust i. Idag när hon kom hem från skolan så sa hon, - mamma idag skall jag måla tavlan!
Jag tog fram fotot på datorn, hon tittade en gång sedan gick hon till köket, satte sig ned och målade denna. Visst är den underbar och tänk att bara titta en gång och sedan måla från minnet....min lilla konstnär är bara 6 år.

Ha det bra, själv ska jag resa bort några dagar genom jobbet.
Kram Monica

Ps. Om du är sugen på en insekt, så kan du vara med i min utlottning av fina insektsbilder.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj vilken snygg tavla!!Emmas är snyggare!
Nu är de dax för sängen

kram A-M

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

En sån underbart fin bild din dotter målat, faktiskt finare än originalet! :o)
Ha en fin vecka,
Lydia

Linda sa...

Urmysig blogg verkligen!
Kika gärna in i min webshop http://www.beautyinsideout.se

Bibbi sa...

Vilken underbar bild din dotter målat! Hoppas verkligen du införskaffar en ram och sätter in den i. Tre av mina finaste tavlor är konstverk från barnen när de var små. Jag bara älskar dem, Så snälla, tank att få titta upp på den målningen varje dag. Du skulle alltid bli glad;)

Anonym sa...

Det var redan sagt, som jag skulle säga!
Finare än originalet!
P-y

Anonym sa...

Skulle säga det som redan är sagt!!!
Finare än originalet!
P-y

Millas hem sa...

Nämen, det var det sötaste! Vilken liten konstnär! Den är ju precis lik!

Du frågade om julstrumpan. Det är från Ica maxi, där de sålde ut förra årets strumpor till ett makalöst lågt pris! Köpte bara en, men tror att jag ska kolla om det finns fler kvar, för jag tycker själv att den är riktigt fin!

Kram Camilla

Ps, gillade din adventsljusstake...superfin!
Jag länkar dig, för detta var en blogg jag kommer tillbaka till!

Jenny sa...

Om jag får säga det tycker jag att din dotters målning var 100 gånger finare än originalet. Skulle mer än gärna bli hennes första kund och köpa en prinsess tavla. Om hon har lust att måla en till vill säga. :D
Mvh. Jenny