08 november 2009

Inspiration från Helsingborg, butik somSara och från tidningen Sköna Hem

Fridas Hem i Helsingborg

Jag har varit på en snabbvisit i Helsingborg. Som vanligt så kastade jag mig ut bland stadens affärer för att i alla fall hinna med några mysiga affärer. Jag besökte Staken & Veken och butiken Tvål som jag hade fått tips om, men jag hittade också en helt nyöppnad affär - Fridas Hem. Som bland annat sålde TineK, en av mina favoriter. Så har du vägarna förbi så titta in i dessa tre butiker de är alla väl värda ett besök.

Bilder från butik somSara, Gamla Stan Stockholm

När jag landade i Stockholm så styrde jag kosan direkt till Gamla Stan för att få vara med om nyinvigningen av butik somSara i Gamla Stan. En härlig kväll med goda tilltugg och en vacker utställning av Pia Aaseby och Hanna Rössner. Tyvärr tog batteriet i kameran slut så detta var de enda bilderna jag hann med.

En vacker tändsticksask och lite fina kulor, inköptes hos SomSara denna kväll


Bilder från Sköna Hem nr 13/2009

Jag älskar inredningstidningar och har alltid varit storkonsument av sådana. Sköna Hem är en av de tidningar som jag läst till och från. Men för något år sedan så övergav jag tidningen för jag tyckte den var tråkig. Men har sedan en tid återupptäck tidningen som jag nu tycker är helt fantastisk. Vilket lyft tidningen har gjort! Wow - jag slukar varenda nummer och i det senaste numret kan man se bilder från ett av de mest underbara hem jag sett på länge. Det är Ulrika Rudolf Hall och Johan Nilsson som visar sitt hem i skånska Stockamöllan. Oj oj ...så läckert.....jag dreglar... - Så rusa till närmsta kiosk och köp nummer 13 av Sköna Hem.

Ha en bra vecka!
Monica

7 kommentarer:

Lantliv i Norregård sa...

Låter som tevliga butiker...Finns så mycket fint att handla nu till jul! Läste oxå Sköna Hem förut men har övergivit...Konsumerar många tidningar:o) Kanske ska kolla in den igen då!
Hälsningar Malin

H A N N A S - F O R M sa...

Hej! Å, så roligt att du lagt upp bilder..så fint...visst hade Sara gjort fint i butiken...en kväll att minnas! Må så gott och tusen tack!

KRAM
Hanna

Sköna hem sa...

Hej Monica,
Vi på Sköna hem bugar och tackar för de fina orden om vår tidning och då speciellt det senaste numret. Du gör oss verkligen glada.

:o)
Sköna hems redaktion

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Hej Monica!
Hoppas att allt är väl med er!
Vet du...tror du att du kan skicka dokumentet? I en rulle eller nåt? Dom kommer nämligen från kuriren på måndag den 16:e & gör ett julreprtage hemifrån oss...fick reda på det idag..så lite stressigt lär det bli!

Kramar Camilla
ps. så fina bilder!

Bibbi sa...

Tack för att du tittade in och vill vara med i min tävling;)
Tack vare det hittade jag din blogg. Hit kommer jag att återvända. Jättemysig!

Fröken Fräken sa...

Ja, det är vid den här tiden som man hittar de finaste sakerna i olika inredningsbutiker.. farligt för plånboken!
Är lite kluven till Sköna hem, de kör med en ganska dyr stil tycker jag. Stockamöllan-hemmet har jag sett i flera olika tidningar och böcker, och det är verkligen mysigt dock!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för tipset, jag slutade också köpa Sköna hem för ett tag sen, tyckte det blev för mycket Milano.. Men bilderna du visar ser jättefina ut. Den ska få en ny chans helt klart. Ser att du hunnit med fina butiker i Helsingborg också.
Ha nu en fin kväll
Goa kramen
AnnaMaria