09 augusti 2010

Inomhustorka under semestern!

Hej svejs!
Hoppas ni alla har haft en fin helg! Vår helg bjöd på mycket blandat väder - allt från strålande sol till värsta åskvädret med spöregn! Jisses vad det åskade och blixtrade, brukar inte normalt bekomma mig. Men i lördags natt så var det riktigt läskigt!

Under semestern så har mina stackars blommor stundtals utsatts för stark torka! Ja, så torrt så att en och annan lämnat in, så att säga. Så förra veckan när jag började jobba igen efter semestern så gjorde jag ett besök i blomsterbutiken, men hittade inte så mycket som jag blev sugen på men denna läckra blomma "föll mig på läppen" och fick följa med hem. Så nu pryder den zinktunnan som åter igen står upp och ner. Mina Mårbacka har fått flytta upp på fönsterbänken.


Tog en promenad i skogen för att kolla svampläget i helgen, men inte en enda svamp! Men drömmen om en kantarellmacka lever kvar och kameran var med...

Hoppas ni alla får en underbar vecka!
Hälsningar Monica

10 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Halloj!!
Så fint de blev med blomman i terrin! Tror nog att svamp får man söka mer Norr över där mer regn fallit,när jag var på loppis här om dagen hade dom korgen full av kantareller efter sin skogs promenad.
Ha en skön vecka!!
kram A-M

Vintage House sa...

Hej vännen,
vilken helt ljuvlig terrin och blomman satt perfekt där. Har en gullig mamma som vattnar min blommor annars hade de varit döda för längesedan..
Inga kantareller här, inte så mycket skog runt Halmstad men fick lite av grannen innan vi åkte ner till stugan..MUMS
ha det så härligt
kram
sandra

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
Ett sånt hemskt åskoväder hade vi i mitten av juli, hela himlen lyste av ett rosa-vitt sken. Då var jag riktigt rädd. Jättefin växt du köpt, snygg terrin hade du också.
Tror ni i Stockholmstrakten har haft för varmt för svampen, här däremot växer den tom. på gräsmattor i trädgårdarna!
Må gott
Kramar
AnnaMaria

Mitt hvite hus sa...

En nydelig terrin du har.. kjempefint med blomsten i den...

ligner litt på en jeg kjøpte i sommer..

O=)

linnea-maria sa...

Vilka underbara bilder! Jag är såå imponerad av din stol. Jag har precis påbörjat min samling av sådana stolar, hela 2 stycken har jag. men de behöver lite omvårdnad. Jag har funderat på att måla dem vita när kollektionen är fulländad. Jag tycker din klädsel är hellyckad! Ha det fint /Therese

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Den terrinen var fin och blev extra snyggt med den gröna växten! Underbara bilder!
Carin

Hannis sa...

Vilken läckert blomma!
Vad heter den? Är den svårskött?
Letar nya hem=))

Mina pellisar höll på att flyta bort av allt regn som kom.
Vet inte om dom kommer att klara sig.
Har du något tips?

Hoppas att du har det bra och att du hittar svamp snart.
Kramen Hannis

Unknown sa...

Hej Monica!
Tack snälla du för dina värmande ord:) Blir såå glad, kul att du gillade min blogg. Har inte sett din heller så det var ju bra att du gav dig till känna så jag hittade dig. Lägger till dig i min lista också. Härliga bilder du har. Ska kika runt lite mer jag också.
Ha det så bra!
Kram Anna

me and alice sa...

Hej Monica!
Älskar ditt vackra namn för min mamma hette likadant...
Ja det var ett sjudundrandes åskväder. Vi var i Stockholm då. Låg i sängen och kikade på blixtrarna som lös upp hela himlen hemma hos min pappa...

Så fina växter du har! Här dog flera stycken nu när älskade mannen var hemma själv. Han hade heelt glömt bort att vattna en del av dom och andra var dränkta... *fniss*

Spännande att du har jobbat på Sri Lanka! Vad gjorde du då? Ja jag tänker absolut åka tillbaka med barnen jag också...
kraam Susanne

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tycker det har varit svårt med blommorna överhuvudtaget i sommar, både ute och inne. Endera har det varit ökentorka eller skyfall. Blommorna inne har fått flyttas från fönstrena för att inte brännas sönder.

Jättefin blomma du har köpt och terrinen är fantastisk. Vilka underbara naturbilder du har tagit.

Ha en fin kommande vecka!
Kram,
Regina