12 februari 2013

Tankar om fönster


Hej,
Vad pysslar ni med i snöyran? Här funderas och planeras det för fullt inför renoveringen av vårt lantställe som skall påbörjas i sommar. Och så själva bygget av mitt orangeri som självklart står högst upp på prioriteringslistan!

När vi nu har börjat fundera över utbyggnaden och husets nya utseende så har vi letat inspiration, lösningar och tänkbara produkter på olika håll. En viktig del i renoveringen är husets fönster för vi har bestämt oss för att vi vill öka ljusinsläppet genom fler fönster och en glasveranda i gammal stil står högst upp på önskelistan


I oktober förra året så ”sprang jag på” en tävling om ”Sveriges vackraste fönster”. Vinsterna var presentkort på företaget produkter. Perfekt tänkte jag och hakade på i förhoppning om chansen att vinna presentkort till nya fönster. Tyvärr blev jag inte någon av vinnarna, men jag hittade företaget Kronfönster och deras fina sortiment av fönster och glasdörrar. Titta så vackra "kulturfönster" jag hittat hos dem. Jätteläckra! Väl värt att kika in hos dem om du som vi är i nya-fönster-tankar!

Bild Kronfönster
 Jag gillar verkligen fönster med olika typer av spröjs.
- Vilken typ av fönster faller du för?

Ha det gott i snöyran
Snart är det vår!
Monica

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset om kronfönster. Vi behöver fönster till vårt hus vi ska bygga i "gammal" stil.

Ha en bra dag!

Chokladvillan 1910 sa...

Jättefina fönster. Jag är så rädd om mina gamla fönster med gammalt glas att det ska till en jäkla massa för att jag ska byta dem ! ;) Jag har spröjs på mina 8-9 rutor. nackdelen är väl fönsterputsning... :( Det drar jag mig för ordentligt så det blir inte så ofta. Vi har fruktansvärt mycket fönster ! Tråkigt att putsa men samtidigt det bästa med huset !
Lycka till !
Må så gott & ha en härlig onsdag !
Kram Anki

Anonym sa...

Hej Monica
Vilken spännande resa ni har framför er! Ska bli kul att följa er. Hoppas du berättar och visar många bilder..

Vad gäller fönster så är jag också svag för fönster med spröjs. läckra fönster på huset!

Hälsningar från Karin

Gugis Pärlor sa...

Hejsan! Kikar in för att önska dig den bästa av alla ♥ dagar!!!

Kramelikram Gugi