06 februari 2014

januari | materialval | kalkfärg mm


Hej
Så har årets första månad kommit och gått! Här i min del av landet så fick vi lite kyla och snö. Men nu så är det åter igen +-graderna som dominerar. Jag hade gärna behållit kylan och snön i två veckor till. Så att jag hade haft möjlighet till ytterligare någon tur på skidor. Tjejvasan närmar sig med stormsteg och mina timmar på skidor är tyvärr lätträknade. 

En glimt från Instagram


Väggfärg
Vi bor fortfarande kvar i vår evakueringsbostad, men sakta men säkert så börja jag se ett slut på vårt nuvarande krångliga liv. Och en början på ett nytt liv i vårt eget hem. Bostaden återställs just nu av hantverkare av olika slag. Våra materialval är enkla då vi hade nyrenoverat innan branden. En ny möjlighet som jag är jätteglad över är att vi nu kan välja målade väggar istället för tapeter. Vilket jag alltid velat ha! Men att slipa och ta bort tapeterna var för stor jobb då vi renoverade. Men efter branden så var väggar, tak och golv fulla av släckvatten och då togs alla ytskikt bort och kvar blev det bara den råa betongen!

Kulören på väggarna blir så klart vit!! Men vi har en liten fondvägg i vardagsrummet och på den så blir det en annan favoritfärg - nämligen grå! Och jag har alltid drömt om vackra kalkväggar!! Sådana där underbara som man ser i reportage bland annat från hus på Gotland. Så nu har jag inhandlat en påse av den vackra isländska kalkfärgen Kalk litir i kulören Lute Primo. En lite betonggrå nyans som jag hoppas akall bli fin och passa bra hemma hos oss. Betong är ju något som mitt hjärta klappar lite extra för! Skall bli otroligt spännande och se resultatet.

Färgen finns att köpa i Sverige, jag köpte min färg via Home Nord i Haparanda

Att-fixa-listan är lång
Men nu börjar det som sagt kännas jättekul att ta tag i att allt ifrån att köpa knappnålar och välja ny soffa till att gjuta en skiva till soffbordet i betong, snickra matbord av gamla plank...

Vi hörs och ses
Kram Monica

5 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Skönt att du låter så glad, ni har haft det tufft. Kommer bli bra när ni äntligen får flytta tillbaka. Snart har du nytt fint boende i stan och vackert orangeri på landet.
Kalkfärgen kommer bli vacker, hoppas på bilder längre fram.
Kramar
AnnaMaria

Hannis sa...

WIIII! Jag hoppar upp och ner av glädje!
Äntligen kan ni få börja se ljuset i tunneln.
Nu jäklar är ni snart hemma.
Hemma, det är ett av dom finaste orden och jag vet hur mycket du har längtat.
Så härligt att läsa!
Stor kram Hannis

vitadrömmarobusigabarn sa...

Ha en underbart fin dag
Varmaste kramar Tina!!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så skönt att det närmar sig nu, kommer bli gott och komma hem.
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

e cigarette, electronic cigarettes reviews, electronic cigarettes, e cigarettes, e cigarette reviews, electronic cigarettes